Održan trening Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike

Home  >>  Uncategorized  >>  Održan trening Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike

Održan trening Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike

On February 8, 2019, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Udruženje ARBITRI je, u saradnji sa  Privrednom / Gospodarskom komorom FBiH uspješno realizovalo još jednu bitnu edukacijsku aktivnost sa ciljem promocije i unapređenje sistema arbitraže u Bosni i Hercegovini. Naime, radi se o jednodnevnom treningu pod nazivom  Arbitraža u poslovanju – prednosti i karakteristike koji je održan  u  četvrtak, 7. februara 2019. godine  u prostorijama Privredne komore Kantona Sarajevo. Trening su vodile naše Nevena Jevremović i Armela Ramić.

Glavni fokus treninga bile su karaktristike arbitraže, njene prednosti u poređenju sa sudskim postupkom, ključni aspekti ugovaranja efektivne arbitražne klauzule i praktični savjeti za vođenje efikasnog arbitražnog postupka. Sve navedene teme su od izuzetne važnosti za približavanje poslovnog i pravnog sektora u Bosni i Hercegovini u težnji ka stvaranju povoljnijih uslova za strane investicije. Prisutni su pokazali visok nivo interesovanja za tematiku treninga i aktivno su učestvovali u diskusijama, doprinoseći diskusijama sa vlastitim stavovima i iskustvima. Ovaj trening je svim učesnicima proširio znanje i razumijevanje o arbitraži uopšte i arbitražnom postupku kao preferiranom vidu rješavanja sporova vodežih međunarodnih kompanija. Time su dobili na konkurentnosti i omogućeno im je bolje pozicioniranje na međunarodnom tržištu.