Home  >>  Uncategorized  >>  Treći Sarajevski Dani Arbitraže – Traženje ekfikasnosti u međunarodnoj arbitraži – Iskustva za Bosnu i Hercegovinu

On January 31, 2017, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Udruženje ARBITRI organizuje svoju treću godišnju arbitražnu konferenciju. Radi se o, sada već, tradicionalnom projektu Udruženja, sa ciljem promocije arbitraže u poslovnoj i pravnoj zajednici u BiH, te uspostavljanjem platforme za razmjenu iskustava između lokalnih i međunarodnih praktičara.

Tema Trećih Sarajevskih Arbitražnih Dana, Traženje efikasnosti u međunarodnoj arbitraži – Iskustva za Bosnu i Hercegovinu, posvećena je jednom od najvažnijih trenutnih izazova u polju međunarodne arbitraže. Bosna i Hercegovina, kao nova arbitražna jurisdikcija u razvoju, susreće se sa potrebom adekvatnog prilagođavanja razvijenom i sofisticiranom globalnom arbitražnom sistemu. Ova konferencija predstavlja korak naprijed u pripremama praktičara, arbitara i drugih lica zainteresovanih za neophodne promjene.

Više informacija i program konferencije možete pronaći na ovom linku.